Saha Oyun Çizgileri Nasıl Çizilir?

 

Zemin kaplama işlemi tamamlandıktan bir gün sonra standart ölçüler baz alınarak özenle çizilmelidir. Çizimlerde kullanılan malzemeler; bant makinesi, maskeleme bandı, tebeşir, ip, metre, boya, fırça ve rulo. Çizime öncelikle sahanın orta noktaları bulunarak başlanır. Saha gönye alındıktan sonra aşağıdaki ölçüler kullanılarak tebeşir yardımı ile işretler alınır, işaretlenen yerler ip ile birleştirilir, daha sonra bant makinesi ile 5cm lik bir şerit oluşturulur. Son olarak şerit içleri boya ile boyanır. Ortalama yarım saat sonra bantlar kaldırılır ve saha oynamaya hazır hale gelmiş olur.

Tenis Kortu Çizgileri; Tenis Kortu Sahası, standart şartlarda “iç oyun alanı” 10,98m x 23,78m”, “dış oyun alanı” 28m x 15m olarak çizilmelidir.

Voleybol Sahası Çizimi; Voleybol Saha, standart şartlarda “iç oyun alanı” 9m x 18m”, “dış oyun alanı” 15m x 24m olarak çizilmelidir.

Basketbol Sahası Çizimi; Basketbolda Saha, standart şartlarda “iç oyun alanı” 15m x 28m”, “dış oyun alanı” 15,50m x 24,50m olarak çizilmelidir.

Tenis Kortu Saha Ölçüleri

Basketbolda Saha Ölçüleri

Voleybol Saha Ölçüleri




 

basketbol saha çizgileri, basketbol saha çizimi, basketbol saha ölçüleri çizimi, basketbol sahası çizgileri, basketbol sahası çizimi, basketbol sahası çizimi kolay, basketbol sahası çizimi ve ölçüleri, basketbol sahası nasıl çizilir, basketbol sahası ölçüleri, basketbol sahası ölçüleri ve çizimi, saha cizimi, saha çizgileri, saha çizimi, tenis kortu ölçüleri, tenis sahası ölçüleri, voleybol saha çizimi, voleybol saha ölçüleri voleybol sahası, voleybol sahası çizimi, voleybol sahası çizimi kolay, voleybol sahası nasıl çizilir