Pigment Pastaları

Parlak kuzguni siyah veren bir pigment pastadır. Polyestere %0.5 oranında girdiğin de şeffaf siyah renk verir %4-6 oranında örtücü form alır. Karışım olarak anorganik pigmentlerle kombine edildiğinde yoğunluk farkından dolayı ayrışma eğilimi gösterir bundan dolayı anorganik pigment karışımlarıyla renklendirilen jelkotlar tabanca ile akıtmadan ve sürüklemeden atılmalı belli yerlerde yığılma olmamalıdır. 

Jel zamanını geciktirir. Polyester bağlayıcı içinde ezilmiş renklendirici pigmentlerden oluşurlar. Monomer veya solvent içermediklerinden, depolama ve raf ömürleri kapağı açılmadığı takdirde, orijinal ambalajında on yıldır. Polyester ve jelkotların renklendirilmesi için üretilmiştir. Bu nedenle polyester ve jelkotlar ile her oranda bağdaşabilir. Ancak çok fazla ilave edildiğinde, polyesteri yumuşattığından her renkte farklı maksimum oranda kullanılır. Bunun için Pigment Pasta Kullanım Tablosuna bakınız. 

Pigment pastalar polyester ve jelkotların renklendirilmesi yanında, kimyasal yapı benzerligi bulunan Vinil Ester, Epoksi reçinelerin renklendirilmesi amacıyla da kullanılabilir. Burada önemli olan nokta, iki komponentli Epoksi reçine de, pigment asıl reçineye eklenmelidir.

Pigment Pasta, Su Bazlı pigment pasta, Pigment Pasta Fiyatları, Poliüretan pigment pasta, Pigment pasta nedir, Su bazlı pigment Universal Pigment pasta, Sprey Boya üreticileri, Vernik Reçine Marketi